lotus

To typer mennesker.

Det finnes flere personlighetstyper her i verden. Av og til føles det som det finnes bare to. Kanskje spesielt innenfor kreative yrker. De som blir inspirert av andres suksess, og de som blir sjalu på andres suksess.

Så klart kan det av og til være fristende å spørre seg selv hvorfor h*n lykkes med sin idé, prosjekt, eller hva det nå måtte være, og ikke deg. Men kanskje nettopp dét er det som gjelder. Spørre seg selv hvorfor. Fremfor å irritere seg over andres fremgang, kanskje man kan lære av den? Hva er det suksessfulle personer eller bedrifter gjør riktig? Hva kan du lære av de?

Selv om det kan virke som om noen tilsynelatende får alt her i verden levert på et sølvfat ligger det ofte mye arbeid bak. Uansett hvor genial idéen din måtte være så hjelper det ingenting om ikke andre også for øynene opp for den. Kanskje er konkurrenten din flinkere til å markedsføre seg selv, kanskje har de et bedre nettverk, eller bare er på rett sted til rett tid. Heldigvis går det an å stjele noe av det. Som det kjente sitatet sier; dårlige kunstnere kopierer, dyktige kunstnere stjeler.

Ikke bare tror jeg at mennesker som greier å glede seg over andres fremgang, og bli inspirert av den gjør det bedre selv, jeg tror de også har bedre liv. Å gå rundt i en evig inspirasjonsrus er for meg mye mer givende enn evig misunnelse.